Ilmalämpöpumput ja ilmalämpöpumpun asennus Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa

Yhteystiedot

TJJ-Tekniikka Oy Liedon Tarvasjoelta myy ja asentaa ilmalämpöpumppuja Turussa ja Varsinais-Suomessa sekä Espoossa ja pääkaupunkiseudulla. Ilmalämpöpumppu tuo säästöä kiinteistön jäähdytys- ja lämmityskuluihin. Ilmalämpöpumput ottavat energiaa ulkoilmasta ja siirtävät sitä sisälle. Ilmalämpöpumpulla voi myös jäähdyttää sisäilmaa. Yleinen käsitys on, että jäähdytys on kallista. Tämä ei pidä paikkansa, sillä sisä- ja ulkoilmalla on pieni lämpötilaero ja ilmalämpöpumppu toimii hyvällä hyötysuhteella. Ilmalämpöpumppujen suodattimet myös puhdistavat ja raikastavat sisäilmaa, joten ilmalämpöpumpussa olevat suodattimet kannattaa puhdistaa aika ajoin.

Eri ilmalämpöpumpuissa on eroja, joten kannattaa antaa ammattilaisen katsoa millaisesta ilmalämpöpumpusta saadaan paras hyöty. Meillä TJJ-Tekniikka Oy:ssä on käytössä monia tietokoneohjelmia, joilla voimme laskea ilmalämpöpumpuista saadut säästöt. Vuonna 2015 tammikuussa asensimme 2000. ilmalämpöpumppumme, joten erilaisia asennuskohteita on tullut paljon vastaan.

Luotettavat ja varmatoimiset laitteet

Ilmalämpöpumppu on helppo ratkaisu rakennuksen lämmitys- ja jäähdytystarpeeseen. Ilmalämpöpumppu rakentuu sisä- ja ulkoyksiköstä sekä kompressorista. Kun pumpulla lämmitetään, siirretään ulkoilman lämpöenergiaa sisäilmaan. Jäähdyttäessä toiminto tapahtuu päinvastoin. 


Yleensä ilmalämpöpumppuihin on jo tehtaalla laitettu merkintä, joka kertoo, onko kyseinen pumppu suunniteltu Pohjolan oloihin – ja jollei ole, niillä ilmalämpöpumpuilla voidaan vain viilentää ilmaa täällä Suomessa. 


Ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti omakotitaloihin, rivitaloihin, mökille ja toimistolle. Ilmalämpöpumpuilla on useita eri teholuokkia, joten myös isoon halliin löytyy varmasti sopiva laite.


Ilmalämpöpumppuihin saa myös ohjaimia, joilla toimintoja voi muutella omalla puhelimella, jolloin esimerkiksi loma-asunnolla olevaa ilmalämpöpumppua voidaan säädellä kotoa käsin.

Ota yhteyttä ja tilaa

Osaamisella ja ammattitaidolla

Ilmalämpöpumppujamme toimittavat maahantuojat ja tehtaat järjestävät usein koulutuksia, jotka ovat erityisen tärkeitä, jotta ilmalämpöpumppujemme päivitykset ym. tulevat tietoomme. Me TJJ-Tekniikka Oy:ssä olemme erittäin ylpeitä myymistämme ilmalämpöpumpuista, sillä olemme saaneet parhaat merkit valikoimiimme. Vaadimme asentamiltamme ilmalämpöpumpuilta asennuksen helppoutta. Tämän lisäksi sallitut putkimatkat ja korkeuserot ovat ilmalämpöpumppujemme tärkeitä valintakriteereitä. Loppukäyttäjän kannalta hiljaisuus on myös tärkeä ominaisuus. Ilmalämpöpumpun meiltä hankkineet asiakkaat ostavat yleensä myös toisen laitteen, joko autotalliin tai loma-asunnolleen, joten se kertoo jotain ilmalämpöpumpuistamme. 


Teemme ilmalämpöpumpun asennuksen lisäksi kaikki säätötyöt ja opastamme laitteen käytössä. Palvelemme sinua myöhemmin myös mahdollisissa ilmalämpöpumpun huoltoon liittyvissä tehtävissä. Ilmalämpöpumppuja ja asennusta Liedossa, Turussa ja Espoossa – TJJ-tekniikka!

Tutustu tekemiimme töihin galleriassa

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate lyhyesti

Ilmalämpöpumpun kompressori kierrättää sisä- ja ulkoyksikön välillä kylmäainetta. Kylmäaineen kierrättäminen aiheuttaa paineen, jonka seurauksena kylmäaine höyrystyy ulkoyksikössä ja sitoo itseensä lämpöenergiaa. Sen jälkeen kylmäaine kuljettaa sitomansa lämpöenergian sisäyksikölle, jolloin kylmäaine nesteytyy ja luovuttaa kuljettamansa lämpöenergian sisäilmaan. Kompressori kuluttaa vain noin viidenneksen sähköenergiaa prosessin pyörittämiseen verrattuna siihen, kuinka paljon pumppu tuottaa lämpöenergiana takaisin.

Lue lisää Toshiba-ilmalämpöpumpuista tästä.

Lue lisää Mitsubishi-ilmalämpöpumpuista tästä.

Lue lisää Hitachi-ilmalämpöpumpuista tästä.

Lue lisää Bosch-ilmalämpöpumpuista tästä.

Öljylämmityksen vaihto maalämpöpumppuun tai
ilma-vesilämpöpumppuun kannattaa nyt!

Osana koronakriisin elvytysohjelmaa on lisätalousarviossa 26.6.
hyväksytty valtionavustus, jota myönnetään öljylämmitysjärjestelmän
poistamiseksi ja vaihtamiseksi ekologisempaan lämmitysjärjestelmään.

Öljylämmityksestä luopumalla saa kiinteän avustussumman 2500 tai 4000 euroa. Summa riippuu siitä, mihin lämmitysmuotoon siirrytään. Tukea saa seuraavasti:

  • Maalämpöön tuki on 4000 euroa
  • Ilma-vesilämpöpumppuun tuki on 4000 euroa
  • Kaukolämpöön siirryttäessä tuki on 4000 euroa
  • Muihin avustukseen hyväksyttyihin lämmitysmuotoihin siirryttäessä tuki on 2500 euroa
Lisää tietoa löytyy myös Bosch-kotisivulta